Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Peter Drucker over Kennis

  • Gerrit

    Drucker zei eens “Today Knowledge has Power. It controls access to opportunity and advancement”

    Is dit weinig meer dan een variant op het gezegde ‘Kennis is macht’ of schuilt er meer achter? Ben benieuwd wat anderen van zo'n uitspraak vinden en of zij ook vinden dat gevestigde machtsposities veranderen doordat het internet kennis binnen ieders bereik brengt.

  • Ad de Beer

    Uiteraard is kennis en het bezit van kennis macht.

    Traditionele machthebbers zoals artsen en detailisten hebben de afgelopen jaren flink aan macht ingeboet omdat hun klanten kennis gingen krijgen die ze vroeger niet hadden en daardoor de machtsafstand verkleinen.

    Ook de politiek, die al jaren de uitgangspunten hanteert van “hou ze dom” door niet te informeren en “hou de arm” door belastingen komt er nu achter dat “het volk” gewoon veel meer weet dan ze lief is, hun argumenten tellen niet meer en de mondige burger heeft tegenargumenten. Waarom denk je anders dat de overheid grip probeert te krijgen op Internet?

    Ook de traditionele spreekbuizen van de overheid, de massamedia radio en televisie, zijn niet meer wat ze waren en ook daar zit een schat aan info voor de mensen. Daarom willen ze het de commerciele omroepen ook zo moeilijk maken.

    Dus kennis (en informatie) geeft macht en zet de maatschappij echt op zijn kop (gelukkig maar).

    Ad de Beer

    f-ektief business coaching

    www.f-ektief.nl

  • Gerrit

    Gezien in een advertentie van bureau Zuidema: “Kennis macht, maar wij doen het met invloed. Bureau Zuidema laat mensen samenwerken, samen leren en samen kennis verwerven” (..) “Kennismanagement wordt kenniscreatie”