De toonaangevende opleiding Psychologie van de Faculteit der Sociale wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de factor mens binnen de organisatie; het psychologisch kapitaal. In samenwerking met Erasmus Academie zal de eerste masterclass over dit thema georganiseerd worden: de masterclass Psychologisch kapitaalmanagement.

De masterclass bestaat uit drie bijeenkomsten die achtereenvolgens ingaan op de vraag: Wat is psychologisch kapitaal? Aandacht besteden aan bevlogenheid en de uiteindelijke implementatie van het concept van psychologisch kapitaal in de eigen organisatie.

Managers vragen zich vaak af waarom veranderprocessen niet zo gemakkelijk en succesvol zijn als zij zouden verwachten. Waarom medewerkers soms veelvuldig verzuimen. Waarom medewerkers niet voldoende gemotiveerd zijn en voortijdig vertrekken. Het antwoord ligt in de psychologische benadering van de werknemer. Sleutelbegrippen zijn: emotionele intelligentie, psychologisch kapitaal en bevlogenheid. Geen softe benadering, maar concreet en duidelijk meetbaar.

De Masterclass Psychologisch Kapitaalmanagement draagt theoretische kennis aan en verbindt deze met de dagelijkse praktijk van de manager. Managers leren hoe ze bevlogenheid & tevredenheid kunnen bewerkstelligen bij medewerkers. Dit betekent een win-win situatie; managers bereiken hun zakelijke doelstellingen en tevreden medewerkers leveren topprestaties en talent kan worden behouden voor de organisatie.

De masterclass bestaat uit 3 dagen, elke dag bestaat uit een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk.

Meer informatie over de masterclass Psychologisch kapitaalmanagement vindt u op www.erasmusacademie.nl/psychologischkapitaal. Hier kan men zich ook aanmelden.

Erasmus Academie organiseert als instituut voor postacademisch onderwijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam cursussen op hbo+ en universitair niveau voor professionals die verdieping in hun vakgebied zoeken.